2016. szeptember 30., péntek

A második hét után

A legjobb dolog a varratszedésben az azt követő első zuhanyzás volt. A Magyarországon tomboló melegben eltöltött két hét zuhanyzás nélkül elég megviselő volt. Az ember nem is gondolná, hogy a mindennapos, apró dolgok mennyire tudnak ilyenkor hiányozni.

Vancsó Péter doktor úr a lelkemre kötötte, hogy nincs áztatás és pancsolás, csak gyors zuhanyzás, de leírhatatlanul jó élmény volt végre átadni magamat a haboknak. Az első zuhanyzás ugyanakkor lehetőséget adott arra is, hogy immáron a speciális melltartót levéve, teljes alakban viszontláthassam az eredményt. Megvallom, először aggódtam, nem tudtam mire számítsak vagy, hogy milyen véleménnyel leszek a megváltozott testemről. A választott méret teljes egészében arányos volt a testalkatomhoz, a végeredmény szemrevaló volt. 


Természetesen nagyon furcsa volt megtapintani őket. Sokkal keményebbek, mint egy természetes mell, de idővel az implantátumok lazábbak lesznek majd. Az első két hét leteltével a bőröm még mindig húzódik, a mellizmomban érzett fájdalom megszűnt, viszont a mellbimbók még mindig érzékenyek. A mellem szélén lévő két aprócska vágás, melyek a felesleges vér elvezetésére szolgáltak közvetlenül a műtét után, szépen halványodnak, a vágások a mellem alatt szépen gyógyulnak, igaz még mindig néha érzek egy kis égető érzést körülöttük.

Most már bizton állíthatom, hogy az egyik legnehezebb dolog továbbra is a háton alvás. Ezt megemlítettem a doktor úrnak is, aki javasolta, hogy próbáljak meg az oldalamra fordulni, de még mindig nem érzem kényelmesnek azt a pozíciót. A hason alvástól még szigorúan el vagyok tiltva, bár bevallom, soha nem szerettem úgy pihenni.

A nyaralásom leteltével eljött az idő, hogy visszatérjek a munkába, a hétköznapi életembe. Így, csupán pár héttel a műtét után, a teherbíró képességem még közel sem olyan, mint volt, de szerencsére a munkahelyemen mindenki megértő és segítőkész. A főnökeim tisztában vannak vele, hogy ez mégiscsak egy operáció volt, így hagyják, hogy a saját tempómban szokjak vissza a munkába. A munkámat külön odafigyeléssel végzem, és a biztonság kedvéért még egy sportmelltartót ráveszek a speciális melltartóra, csak hogy elkerüljek bármilyen kellemetlenséget.

Be kell valljam, a ruha vásárlással nem tudtam várni, és már sikerült beszerezni egy pár új koktélruhát, és csipkés hálóinget. Életemben először nem aggódtam azon, hogy vajon hogyan fog a mellemen állni az új ruhadarab, hisz annak ellenére, hogy a melleim még mindig nem nevezhetőek hatalmasnak, a magabiztosság élménye máris hatalmába kerített. Izgatottan várom az elkövetkező pár hét elteltét, mert egy esküvőre vagyok hivatalos, ahol végre már a speciális melltartó viselése nélkül vehetek majd részt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése